Kleding voor schoolfruit

Gemiddeld draagt een persoon slechts 20% van de kleding die in de kledingkast hangt. Het meest duurzame is om kleding via een kledingactie in te zamelen. Een goede reden om de kledingkasten op te schonen. Textiel dat bij het restafval belandt, wordt verbrand. Zonde want 90% van het textiel wordt opnieuw gedragen en 10% wordt gerecycled voor bijvoorbeeld vulmateriaal voor autostoelen. En van steeds meer vezels kan opnieuw kledingstof worden gemaakt.

Uw kleding voor gezonde kinderen

Met de inzameling van het textiel halen we geld op. De netto opbrengsten zijn voor de fruitpot van de school. Elke kilo kleding is 1 portie fruit waard.

Kinderen krijgen kledingzakken mee voor thuis en/of om uit te delen aan familie, vrienden of buren. Kledingzakken tekort? U mag ook andere zakken gebruiken. Gevulde zakken met kleding worden afgegeven op school of kunnen in de kledingbak op het schoolplein. De kledingzakken worden op school weer opgehaald tijdens de afgesproken ophaaldagen.

Ophaalperiodes

De Fruitvriendjes organiseren 5 keer per jaar een kledinginzameling voor basisscholen. Scholen kiezen 1 of meerdere periodes uit tijdens dewelke ze kleding inzamelen ten behoeve van schoolfruit. De ophaaldagen vinden in volgende periodes plaats:

  • September: een week na de zomervakantie
  • November: een week na de herfstvakantie
  • Januari: een week na de kerstvakantie
  • Maart: een week na de voorjaarsvakantie
  • Mei: een week na de meivakantie

Wat wordt er ingezameld?

– Draagbare boven- en onderkleding
– Draagbare schoenen en sokken (aan elkaar gebonden)
– Huishoudtextiel (washandjes, handdoeken, tafellakens, kussenslopen)

Graag goede kwaliteit en gewassen. Broeken met gaten zijn toegelaten. Geen: gordijnen, dekbedden en kussens.

Op verzoek plaatsen we een kledingbak

Met een kledingbak op het schoolplein kan iedereen van op een veilige afstand kledingzakken inleveren. Iedereen is welkom om mee te helpen. De Fruitvriendjes plaatsen in overleg met uw school een kledingbak. De afmetingen van een kledingbak zijn: 1,11 meter breed bij 1,11 diep meter en 2 meter hoog, oftewel 3 bij 3 stoeptegels. Dus ook bij kleinere scholen past een kledingbak prima.

Communiceer tijdig de KledingActie

We helpen u graag met de communicatie van de KledingActie door middel van een compleet informatiepakket. Download de documenten op deze pagina, pas de tekst aan waar nodig en deel de communicatie digitaal en geprint met de ouders/verzorgers.

Wilt u uw school aanmelden of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op.